DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Radujme se na Radosti (hory 2018)

  A přichází poslední lekce svahilštiny 9.2.2018

 Kikirikíííííí!!!!! Je tu poslední lekce svahilštiny! No všichni jsou už na velkým kopci. Lyžovaní je bájo věc, snowboarding ale pro některý je fakt dobrej! Dnes jsme dali i závody a výsledky Vám doma děti sdělí doma. Ale všichni jsou vítězi. A už máme po večeři a snažíme se narvat věci do kufru. 

Takže dobrou noc a sladké sny Vám posíláme do Dukovan.

Náš návrat počítejte mezi 13-15 hod.

Ahoj!

JV

 

 Přichází další lekce 8.2.2018

 Pozor! Je tu další lesson (lekce) svahilštiny! Prckové postoupili dopoledne o level výš! Vyrazili na vrchol Špičáku! Né hory, ale sjezdovky. Krásný krátký kopec a hlavně s pomou. Lyžovali fakt úžasně. Velcí si dávali tréninkové kolo slalomu! Odpoledne už zase ti naši nejmenší vyrazili na ten největší kopec, který v areálu máme. Šlo jim to krásně. No a najednou byl večer. Všichni se pořádně vyspali, aby byli plní elánu na zítřejší poslední lyžování. 

SKOL!

JV

 

Dnes lekce svahilštiny nebyli  7.2.2018

 Hoja hoj, hoja hoj dnes je volný den a všichni odpočíváme. Jen pár odvážlivců vykročilo k vrcholkům Orlických hor na Velkou Deštnou. Bylo tam krásně příroda jak v pohádce o Mrazíkovi. Ta nádhera. Někteří odvážlivci dokonce zdolali uplně vrchol. Slabší dojeli pouze o 10m níž. Ale ty nohy tahají. Cesta  nahoru byla tak zdlouhavá, ale dohromady to bylo slabších 7,5km. Nohy tahají až to bolí. Ale ten výhled byl fakt boží! Celý den jsme koukali na několik pohádek a hezky jsme si odpočinuli. No budíček nám, ale nezměnili. Dělíme si jídlo ješte s jedním táborem, tak abychom se na jedli tak jsme vstávali normálně. No, dneska ale byl bežný odpočinkový den. 

Něktřeí SKOL!  a zbytek čauvec! zítra se Vám ozvem.

JV

 

 Pokračujeme v lekcích svahilštiny 6.2.2018

 Svítí, svíti slunce nad hlavou... tak si tak prozpěvujeme, místo toho, abychom lyžovali. No jo, hodili jsme nožky do sněhu a chytali jsme bronz. Kecám! Samozřejmě jsme si užívali svahilštiny na svahu. Celý den byl krásný. Oskar svítil, všeci jsou už na hanku, ale jen dvě nejmenší děti ješte jsou na tom mini svahu ve školce. Ale chvíli před koncem odpolední lekce svihilštiny si jeden svahilec urobil menší úraz. Ale to není tak podstatná věc. Zítra snad budeme všichni odpočívat!

 

P.S.: Více info z dnešního dne se dozvíte jak doskákáme do Dukovan

SKOL!  

JV

Lekce svahilštiny 5.2.2018

 Hoja hoj, hoja hoj na svahu máme zastání. Pozor, pozor je tu první lekce svahilštiny. Co to je takoá ta SVAHILŠTINA? No to Vám poví Ješterky v dukovanské družině. Třeba slovo carving to je asi takový slovo pro pokročilé, ale někteří se tohle slovo budou učit zítra se strejdou Míšou ml. Ale tak nebudeme tu rozvíjet moc lekci svahilštiny, protože zítra bude další! Průběh dne byl totožný jako včera. Všechno probíhalo dle časového plánu dne, tj. budiček, snídaně, oblíknout na svah, odlyžovat dopoledne, oběd, lyžovačka a byl večer a zase nějaká pohádka pro strejdy Jendu, aby se mu prý lépe spalo. Ale my jsme byli hodní a nenechali jsme ho u filmu samotného a mrkli jsme se sním na něj.

Všechny Vás pozdravujeme, ale hlavně naše učitele svahilštiny, které Vás naučí tento jazyk snad dole, ale potřebujete k tomu aspon 20cm sněhu. To jináč nejde. By to dřelo a hlavně nejelo.

SKOL!  

JV

Hurá na svah 4.2.2018

 Budíček nemusel ani být jak byl v plánu... No jo, už jsme to nemohli vydržet tak jsme vstávali. Nasnídali jsme se, chvilku ještě odpočnuli a hurá chystat na kopec. Jelikož už většina umíme lyžovat, tak jsme šli hned na velkej kopec, no on není tak velkej jak se říká. Ale ta sedačka vedle, no ta je aspoň velká a hlavně rychlá! Tak celý dopoledne jsme lyžovali a utíkalo to jako voda najednou bylo 12 hodin a už nám bylo jasno, že asi pojedeme na chatu na oběd. Tak jsme jeli. Na mňamku jsme měli kuřítko a rýži. "BYLO TO DOBRÝ" znělo v koridoru od jídelny směrem ke schodům. Oběd jsme nechali trošku slehnout a opět hurá na kopec. No jejda to uteklo jako voda to odpoledne. A jak to tu chodí ví snad všichni a to je zase to jídlo, takže večeře. Měli jsme někteří ješte zbytky od včera z cesty, ale tak kdo by nepohrdl čerstvým šniclem a k tomu brambory. No najedli jsme a mohli jsme jít skoro spát. Ale strejda Honza to je aspoň kutil! Nemohl vydat plátno mezi zdi na chodbě, tak udělal krásné provizorní řešení! Vzal prostěradlo a pověsil jej do okna! Na co myslíte, že chystal? No my vám to řeknem. On se totiž chtěl dívat na nějakou pohádku, tak si musel nějak poradit, nezbylo mu nic jiného než si s tím poradit po svém a povvěsit to místo záclony. No a on kouká, kouká a najednou mu spadly víčka skoro na zem a my se dívali mísot něho. A najednou bylo moc hodin a my jsme se šli uložit ke spánku.

SKOL!  

JV

Odjezd na hory 3.2.2018

 V půl 11  dopolední na autobusovém nádraží ve vesnici jménem Dukovany. Pomalu se scházíme na místě určení podle pokynů. Rychlým pohybem naházet fošny a bagáž do busu a hurá směr Deštné. Ach ta cesta byla tak dlouhá, že jsme museli mít 2x krátkou zastávku. No jo, každý si musí přece odskočit do večných lovišť. No, ale při odjezdu nás sklamal tým Ješterek z Dukovan. Nepřisli se s námi ani rozloučit. Jak si to jako mohli dovolit??? No jako tohle si ale nemohli dovolit. Nerozloučit se s námi... Ale my jsme nezapoměli a posíláme jim pozdrav do jižních části republiky a to do Dukovan! Dojeďte za námi, je tu plno zábavy. Fotky se pokusíme sem hodit co nejdřív, ale rychlost internetu to zřejmě nedovolí. Každý si přece chce dopřát kvalitního spánku. No heleďte my Vám zítra hodíme nějáký info jak se nám líbí na svahu a jak nám to jde... 

Tak dneska Vám ješte řeknu AHOJ! a zítra už to bude jiný pozdrav!

JV