DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Radujme se na Radosti (hory 2016)

Sobota 13.2.2016 den osmý odjezd domů

Nikam se nám nechce.

Ráno jsme vstávali až 7:15. Zaběhli jsme na snídani a po snídani jsme se začali balit. Krátce po 9 hodině jsme začali nakládat věci do autobusu. V deset hodin zaznělo Lesním domovem třikrát ZDAR! a už jsme nastupovali do autobusu. Cesta probíhala v klidu, míru a hlavně  v pohodě! Domů jak jsme říkali, že dojedeme kolem druhé hodiny tak se i stalo. Vedoucí děkují za úžasný tábor a za rok se to zde snad bude opakovat.

Mějte se a dožijte se příštího roku ve zdraví!

Ahoj.

JV

 

Pátek 12.2.2016-den sedmý

 Kroutíme se v rytmu disko!

Ráno hned po budíčku, rozcvičce a snídani jsme vyrazili na svah. Udělali jsme společné foto a řekli nám, že máme počkat nahoře a tam dostaneme podrobnější info. Všichni jsme dojeli nahorů a vedoucí začli. Měli jsme si domluvit dvojice nebo trojice. Všichni jsme si domluvili trojice a už jsme jezdili. Jediný kam jsme nesměli byla sedačková lanovka, ale na kotvě která vyjížděla téměř ze stejném místě jako lanovka. Všichni jsme jezdili a vždy po 3 jízdách jsme se museli přihlásit nějákýmu vedoucímu. Ve dvanáct jsme se museli všichni dostavit k autobusu, abychom mohli odjet na chatu na oběd a poté zpátky. Po obědě jsme jeli a Honza Vrbka jezdil s námi. Celé odpoledne jsme s ním na sjezdovce dělali blbosti, ale bavilo nás to. Ve čtyři hodiny už jsme zase museli být u autobusu a odjížděli jsme na chatu. Po večeři jsme dospělým zahráli pohádky a poté jsme měli diskotéku. V deset hodin jsme museli být v posteli a být potichu. A ta hrozná představa, že zítra jedeme domů! Nám se ani nechtělo usnout.

Mějte se! Zítra nás čekejte kolem 2 hodiny na autobusovém nádraží.

SKOL!

JV

Čtvrtek 11.2.2016- den šestý

 A padá!!!

Ráno jsme se probudili do krásně bíle zasněžené krajiny. Celý den nám krásně sypalo to bílé svinstvo za límec jako v písničce Jardy Nohavice Ladovská zima. Lyžování na prašánku bylo uplně úžasné! Prostě paráda! Kolem poledne jsme jeli zpět na chatu na oběd. K obědu nám připravil kuchař rizoto. Všichni jsme se dobře najedli a chvilku odpočinuli a jeli jsme zpátky na svah. Po celém dni lyžování jsme si trošku odpočnuli, šli na večeři a poté jsme si zahráli hru CHCETE BÝT MILIONÁŘEM. Po hře jsme se koukli na filmovou pohádku Tři bratři a vyrazili jsme do postele.

Mějte se a v sobotu se potkáme už doma. Moc se nám tam nechce.

SKOL!

JV

Středa 10.2.2016- den pátý

Odpočíváme a trénujeme

Budíček nám posunuli na 7:45 a patnáct minut na to jsme utíkali na snídani. Na dopolední program jsme měli sledování filmu. Krátce po 10 hodině jsme si dali lehkou svačinku a šli koukat dále na film. Jak nám skončil film bylo kolem dvanácté hodiny, tak jsme ani další nezačínali. Po obědě jsme měli dlouhý odpolední klid. Hned po poledním klidu jsme vyrazili na krátkou procházku do místních přírodních krajin. Vyrazili s náma i majitelé chaty, kde jsme ubytovaní. Po kratší vycházce jsme dorazili k chatě, kde strejda Michal už měl pro nás rozdělaný oheň a my jsme si opekli špekáčky. Po svačince jsme si zahráli deskové hry. Po hrách už kuchař dával první várku s pizzou. Navařil jí tolik, že myslíme, že jí budeme mít na snídani. Po večeři jsme dostali nařízeno od zdravotnice, že musíme natrénovat pohádky na pátek. Všichni jsme pilně trénovali. O půl 10 jsme museli už se chystat do postele.

Zítra se ozvem. Mějte se.

SKOL!

JV

Úterý 9.2.2016- den čtvrtý

Vodní lyžování

Ráno bylo opět ve znamení hlasitého budíčku. Hned po budíčku jsme protáhli všechny svaly. Po vydatné snídani jsme se nachystali na svah a vyrazili jsme. Děti byly rozděleny opět k jiným vedoucím, aby je naučili novým kouskům. Například jízdu po jedné lyži a hráli honičku. Další jeli na skokánky. Některé odvážné děti vyzkoušely snowboard, a jak jim to krásně šlo. Poté taky byli pořádně unaveni. Krátce po poledni jsme vyrazili zpátky na chatu, na vydatný oběd. Náš dnešní oběd byly boloňské špagety. Po poledním klidu jsme vyrazili na svah. Odpoledne jsme vyzkoušeli dokonce i vodní lyžování. Děti to náramně bavilo. Vyzkoušeli si konečně jaké je to lyžovat na vodě. Bylo to tak mokré, že se na sněhu objevovaly ryby. Krátce po čtvrté hodině jsme se vrátili zpátky na chatu, snědli jsme drobnou svačinku. Do večeře jsme si zahráli deskové hry. Na večeři jsme dostali bramborové knedlíky se zelím. Po večeři jsme měli jít hrát běhavou hry, ale naštěstí na nás byli hodní vedoucí a koukali jsme se na animované pohádky. Pohádky jsme si vybrali sami a byly to HOTEL TRANSYLVANIA a REBELKA. Den zase utekl jako voda a my jsme museli jít zase spát.

Dobrou noc a zítra se zase ozveme.

SKOL!

JV

Pondělí 8.2.2016- den třetí

Běháme a hledáme.

Ráno proběhlo o 99,9 % hlasitěji než včera. To už budovou znělo: „ Budíček!!! Nástup na rozcvičku!!!" Snídaně byla tradiční jako každé ráno. Odjezd byl ve stejný čas jako včera. Proběhlo přerozdělení dětí, podle jejich současných schopností. Děti se zdokonalují a zdokonalují. Jezdí čím dál tím lépe a i instruktoři se postupně u nich střídají a učí každý nové dovednosti.  Neučí se jenom děti, ale i dospěláci příjmají rady instruktorů. Dopoledne bylo naprosto fantastické, i přesto že ke konci již byla spodní část sjezdovky hodně zmuldovatělá.  Po příjezdu na chatu na nás čekal vydatný oběd. Nadlabali jsme se do syta. Po mírném odpočinku jsme zase vyrazili na kopec. Někteří z nás pomalu odpadají a ti kteří vydrželi si mohli jet zaskákat na malé skokánky do snowparku. Užili jsme si to! Doufáme, že zítra nás tam zase vezmou. Po čtvrté hodině odpolední jsme vyrazili zpátky na chatu. Odpočinuli jsme si a čekala nás večeře ve formě raoutového stolu. Kuchař si dal záležet, aby nám chutnalo. Samozřejmě, že chutnalo. Kdo by si nedal takové pečené vepřové kolínko nebo skopové na rozmarýnu. Najedli jsme se a v sedm hodin na nás čekali hry. Nevědeli jsme jaké. Byla pro nás připravena hra Dědeček. Princip hry byl běhat po chatě a hledat části sloky básničky a tu pak celou napsat na papír a přednést. Po ukončení hry jsme si mohli zahrát společenské hry. Den zase utekl jako voda a zase nás čekala naše nejméně oblíbená věc, večerka.

Už všichni spíme.

SKOL!

JV

Neděle 7.2.2016- den druhý

Těžké nohy, težký sníh.

Budíček byl dneska velmi tichý. Žádná trubka ani siréna, jak to má být u hasičů, ale jen ťuk ťuk na vrátka do pokoje a ješte ten co takhle klepal to říkal tak potichoučku, že ho skoro nebylo ani slyšet. O půl 8 jsme měli už od kuchaře nachystanou snídani ve stylu švédského stolu. Všichni jsme se najedli a hurá na svah. Museli jsme sice čekat do 8:45 kdy byl plánován odjezd na kopec. Odjezd byl skoro přesný. „Prej nějakých pět minut sem nebo tam je fuk" prohlásil poslední nastupující do autobusu. Děti byly rozděleny do družstev podle instruktora lyžování. Obuli jsme lyžáky, vzali lyže na ramena a hurá na kopec. Začátečníci si vyšlapali kousek do kopce, mírně pokročilí začali zkoušet carvingový oblouk a ti nejlepší se ještě zdokonalovali v carvingovém oblouku. V poledne jsme se vrátili zpět na chatu, kde na nás čekal vydatný oběd. Chutný květák a mírně opečené brambory v troubě. Proběhl rychlý krátký odpočinek a hurá na svah. Odjezd byl něco okolo 13:45. Družstva pokračovaly dále ve výcviku. Zpátky na chatu jsme se vrátili kolem půl 5 a měli jsme klid do večeře. Na večeři pro nás kuchtík připravil sekanou se salátem. Po večeři jsme si zahráli hry, kde si družstvo demokraticky zvolilo kdo půjde stavět věž z kostiček. Po společné hře jsme si mohli společně zahrát deskové hry a nebo se bavit. A zase byla v deset večerka.

Mějte se a zítra se zase ozvem!

Skol!

JV

Sobota 6.2.2016- den první

Sláva nazdar výletu, výletu, už jsme tu, už jsme tu, už jsme tady!

Rodiče se s námi rozloučili krátce po 11 hodině dopolední. Po cestě jsme měli pár zastávek na odskočení do tajných lovišť a nakoupení sladkostí.

Na chatu jsme dorazili krátce po půl čtvrté hodině odpolední. Proběhl slavnostní nástup. Vlajková četa donesla z velké vzdálenosti skoro 200km vlajku hasičů z Dukovan a ta pak byla vyvěšena na vysoký stožár. Byl vydán rozkaz od našeho nejvyššího generála Michala Vrbky ml.: „Utíkejte si vybalit věci a všichni budete nastoupeni o půl paté tady jak stojím!" Všichni se rozběhli do chaty a na chatku č.7. Pomalu jsme se sešli na místě určení, vyrazili na procházku a místy, kde byl sníh, probíhala zuřivá koulovačka. Došli jsme na oblíbené místo k místnímu kostelíčku. Vedoucí už asi nenapadá kam máme furt chodit. Mohli by taky změnit směr! Z vycházky jsme se vrátili krátce po půl šesté a v šest nás čekala vydatná večeře. Na večeři jsme dostali knedlo, zelo vepřo. Klasická česká kuchyně. Po večeři jsme byli rozděleni do družstev, zahráli jsme si deskové hry a na devátou hodinu jsme měli nachystaný program. Na programu jsme měli pravidla FIS. Co to je takové pravidlo FIS? To je chovaní lyžaře a snowboardisty na svahu. Nebo-li lyžařské desatero. Instruktoři lyžování vyhrožovali tím, kdo nebude poslouchat tyto pravidla, bude si to číst dokud to nebude umět nazpamět. Najednou bylo půl desaté a zdravotnice zavelela nástup na večerní hygienu a večerku. A tak rychle napsat krátký úryvek co se dneska dělo a zítra se zase ozveme!

Mějte se v Dukovanech v teplých krajích dobře. My tu snad takové teploty nebudeme mít jako vy více na jihu.

Skol hlásají všichni účastníci zájezdu.

JV