DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Radujme se na Radosti (hory 2012)

 

 

Radujme se na Radosti

Vzkazy a pochvaly vkládejte do sekce "Vzkazy"

FOTO

VIDEO

 

8.den sobota

 

Ráno už bez rozcvičky. Místo rozcvičky si už děti začaly balit věci, nosit do autobusu a připravovat se k odjezdu. Na cestu jsme dostali bagety, perník, jablko a pití.

Vlajková četa za  zpěvu písně proti trudomyslnosti svinula dukovanskou vlajku a v 9:30 pan Čurda, řidič našeho autobusu, zařadil jedničku a rozjel se s námi směr Dukovany. O 4 hodiny později jsme vyložili všechny věci na autobusovém nádraží a rozjeli se směrem k našim domovům.

Velmi mne těšilo strávit týden s tak výbornou partou lidiček. Už teď se začínám těšit na příští ročník a doufám že nejsem sám.

 

PK

7.den pátek

Přátelé a kamarádi,

Zdravím Vás tentokrát z Dukovan, včera bylo opět spousta starostí a proto se na stránkách neobjevila zpráva už večer.

V pátek ráno hlas trubky ohlásil nástup na rozcvičku a po snídani při -11°C jsme vyrazili na sjezdovku. Foukal silný vítr a byla větší zima než kdyby bylo -17.  Skončili jsme o hodinu dříve a v 11 hodin nás autobus odvezl zpět na chatu. Po obědě se vítr utišil a lyžování se stalo o hodně příjemnějším. Už se jezdilo bez instruktorského drilu a děti i dospělí už pouze ukazovali instruktorům co se za týden naučili. Někteří už únavou odmítli jet na sjezdovku , tak si pod vedením pí.Kohlové udělali malou bojovou hru okolo chaty.

Po lyžování výborná večeře ( vepřový plátek s hranolkami ) a už se všichni začali těšit na pohádky, které děti celý týden ve volných chvílích připravovali.

Před zahájením představení děti, které stály v neděli poprvé na lyžích dostaly diplomy za zvládnutí základů lyžování a vedoucí s personálem chaty dostali ocenění za vzornou starost o naše pohodlí.  

V každé pohádce měly být použity cizí slova dle nedělního zadání. Pohádky „ O Smolíčkovi“,  „Perníková chaloupka“,  „Červená karkulka“ a „O hloupém Honzovi“ děti zahrály naprosto dokonale a odměnou jim byl výborný pohár připravený naším kuchařem.

Pak už nám čas nedovolil diskotéku a kolem 23:00 se už chata ponořila do nočního ticha a bylo slyšet jen spokojené oddychování.

 6.den čtvrtek

 

Přátelé a kamarádi,

Opět Vás zdravíme z Deštného. Ráno jsme, jako vždy, zahájili rozcvičkou. Bylo krásných -11 stupňů celsia, takže docela teplo. 

Krásné počasí a ideální podmínky pro lyžování všechny příjemně překvapilo. Hodně dospělých už pociťují únavu , ovšem děti jsou nezničitelné a k radosti nás všech plny elánu. Malý pokus o přesunutí jednoho žáčka ze školky na velký svah skončil neúspěchem, což velmi zasáhlo ego istruktorů, kteří podcenili strach z výšek a velkých kopců. Jednou sjel kopec a pak se vrátil do školky. No, je ještě malý a příští rok to už určitě bude lepší.

Pár dětí si vyzkoušelo i snowboard. Tolik pádu po sobě jsem už dlouho neviděl. Jsem moc rád že se vše obešlo bez zranění. ( modřin bylo dost ).

Na svačinu nám náš kuchař připravil skvělé zapečené rohlíky se sýrem a náplní dle vlastní receptury. Pak následovala večeře a po večeři Partička na téma "Seznamka".

Po partičce Milionář, ve kterém byla nejvyšší výhra 700 000,- vyplacena 10-ti letému FN. Celkem se vědomostní soutěže zůčastnilo 15 dětí a 1 dospělý.  V průběhu milionáře malá svačinka a po ukončení v 21:30 večerka a v 22:00 už celá chata spokojeně oddychuje a všichni se těšíme na zítřejší den.

 

PK.

 

 

 

 

5.den středa

 

Tak dnešní den byl plný překvapení. Krakonoš splnil své sliby a kolem čtvrté hodiny ráno zarazil své větry a v devět bylo téměř bezvětří.  Schoval  i své ledové pomocníky příjemných -12st.celsia při ranní rozcvičce nás moc potěšilo. Takovej hic jsme tady ještě neměli.  Tak příjemné a ideální podmínky pro lyžování jako dnes ještě nebyly. Na dolní stanici sjezdovky -6 stupňů a nahoře -8, jasno, viditelnost až na Sněžku, no prostě nádhera.

Dnes pár zájemců zkusilo i snowboard. Musím opět chválit instruktora. Byť nemá instruktorské oprávnění na snowboard, jezdí na něm rád a dokáže se o své zkušenosti podělit i s ostatními.

Bohužel jsme dnes zažili i nepříjemné překvapení. Jedna naše účastnice  si  na sjezdovce natáhla vazy v koleně. Malý JŽ, byť mu je pouhých 9 let, se zachoval jako hrdina a pohotově zavolal horskou službu tím, že sjel do dolní stanice vleku a přes obsluhu vše zařídil. Citace malého JŽ „Než se mamka rozjela, já už to měl zařízené“.  Večer mu byl udělen diplom za záchranu života.  

Další překvapení nás čekalo po lyžování na chatě, kdy i hlavní vedoucí splnil své sliby a zařídil opékání špekáčků v místním venkovním tee-pee, což sklidilo spoustu kladných ohlasů.

Večer po udělení diplomu malému JŽ se rozjela naše oblíbená Partička na téma reklamace. Potom následovala diskotéka v pyžamech, kterou si nejvíce užili naši nejmla. V závěru se přidali i ti větší a dokonce na makarenu nám předtančoval sám pan starosta. Večerka v 21:30 už tolik nadšení nesklidila, nicméně se proti tomu nedalo vůbec nic dělat. Zítřejší lyžování není pro nevyspalé lyžaře.

 

4.den úterý 

 

Tak dnešní den nás pěkně vypekl. Počasí na sjezdovkách neumožnilo spuštění vleků a my jsme se museli vrátit na chatu. Náhradní program, jízda na čemkoliv vzbudila velké ohlasy. Jezdilo se na pytlech, malých sáních, pneumatice, bobech….. Promrzlí víc než ze sjezdovek jsme se vrátili na chatu a po dobrém obědě vyrážíme do muzea sportu v Deštném. Tam se dozvídáme, že za toto počasí může Krakonoš, který je naštvaný na vládkyni Orlických hor Kačenku, která ho pravidelně odmítá a uražený Krakonoš spustí takové počasí. Proto jsme požádaly  naše Kačenky, aby si večer zkusily Krakonoše udobřit a šly s ním na rande.

Krátká procházka před večeří spojená s lovem na starostu zpestřila volný čas, který by jsme jinak strávili na lyžích. 

Jak jsem již zmínil, naše Kačenky ( Koudelková a Nováková) se obětovaly a po hromadném volání a domlouvání Krakonošovi se Krakonoš smiloval a slíbil, že ve 4:00 přestane pouštět větry a zítra že umožní celému našemu kurzu lyžovat.

Pak jsme si zahráli naši oblíbenou Partičku (téma ABECEDA) a po partičce všechny děti hledaly poklad. Když ho našly tak byly trochu zklamané, protože to byla „jen“ obálka. Pak se dozvěděli co je  obálce a hned byly podstatně veselejší. Na zítřek nám vedoucí Špulák objednal buřty a bude se opékat. Hlavní vedoucí slíbil, že to bude na přírodním ohni a venku. Já osobně, a věřím že i všichni ostatní, jim moc nevěřím a nechápu jak chce svému slibu dostát. Doufám, že se nechám zítra příjemně překvapit. PK.

FOTO

3.den pondělí

 

Přátelé a kamarádi, dobré ráno.

Včera jsem již nestihl psát, tak to musím dopsat teď po snídani. Včerejší den byl opět skvělý. Ze „školkového“ družstva byli  4 žáci vyřazeni a postoupili na velké sjezdovky. Musím říct, že pod vedením výborných instruktorů se děti učí základům lyžování naprosto dokonale.  Včera při odjezdu autobusu si děti i dospělí povídali o karambolech a pádech. 2 pády jsem včera viděl a doopravdy měli o čem vykládat. 4 kotrmelce během jednoho pádu jen tak někdo neumí. Večerní Partička, tentokrát na téma „Blázni“ vykouzlila na všech tvářích usměv a diskotéka do pozdějších večerních hodin ukončila tento krásný den.   

Teď musím končit, protože za 5 minut odjíždí autobus na kopec.

FOTO

2.den neděle

Přátelé a kamarádi

dnešní den byl zahájen krásným budíčkem.Hasičská trumpeta v 7hod. ráno probudí i mrtvého. Pár odvážlivců se odhodlalo k ranní rozcvičce,

aby si rozhýbali svá ztuhlá těla.

Přísun čerstvého vzduchu(-18) nás skvěle naladil na snídani.Pak následovalo hektické oblekání a příprava na lyžování.

V 8:45 hod byla slavnostně vztyčena dukovanská vlajka. Vlajkonoši pochodovali  v rytmu písně proti trudomyslnosti. ( Kdo byl v Lánově si jistě pamatuje). 

Hurá, konečně vyrážíme na svah. 

8 úplných začátečníku si vůbec poprvé vyzkoušelo co to znamená jet na lyžích. Pod vedením zkušených instruktorů se učili základům lyžování. Můžu s hrdostí říct, že dukovanské děti jsou velmi šikovné. Na konci výuky už všechny jezdily na lanovém vleku jako o život.

Ostatní, již zkušení lyžaři mezitím zkoušeli červenou a pár odvážlivců dokonce i černou sjezdovku.

Po návratu na Radost byl krátký odpočinek a pak děti dostali speciální úkol na pátek, který si musí ve spolupráci v družstvu připravit. Po večeři proběhla scénka z pořadu Partička a následovaly hry. Ke konci večera jsme si zazpívali s kytarou, basou a mandolínou.

V 21:30 byla vyhlášena večerka a teď je 22:05 a všechny děti již spí a "těší" se na zítřejší rozcvičku.

My už se také chystáme spát a Vy si můžete prohlédnout foto z dnešního dne zde.  

 

1.den sobota

Vážení přátelé a kamarádi

Dnes jsme se po dlouhých přípravách konečně vypravili na zimní zájezd Radujme se na Radosti. Odjezd byl plánovaný na 10:00. Po naložení zavazadel, lyží a cestujících jsme v 10:30 vyrazili na dlouho očekávaný zájezd. Cesta probíhala úplně v pořádku a někteří začali likvidovat řízky od maminek ještě než autobus projel kolem cedule DUKOVANY. Na místo jsme přijeli kolem 15 hodiny a konečně jsme viděli to, co je nám v Dukovanech velmi vzácné - SNÍH. 

Vybalili jsme batohy, kufry, tašky, lyže a všechny děti a dospělé. Ubytovali jsme se a po uklidnění zmatků jsme vyrazili na malou procházku prozkoumat okolí. Brodili jsme se po pás ve sněhu a užívali si tohoto,pro nás vzácného, jevu.

Po návratu nás přivítal kuchař s výbornou UHO, masem a těstovinami. Byli jsme promrzlí a krásně unavení. Teda jen dospělí, děti energii získaly velmi rychle zpět.

Po večeři jsme si zahráli živé pexeso, , ping-pong, žolíky, ..... a v 22:00 už celá chata dřímala a všem se teď  zdá o zítřejším lyžování.

Dobrou noc.

PS: Aktuální foto můžete sledovat zde